Centrele de recuperare ARTA ADHD

       EPISCOP CHESARIE NR 6 SECTOR 

Centrul este situat în incinta unei clădiri pe trei nivele şi o curte generoasă unde copii pot învaţă să se joace, să alege, să se bucure de beneficiile vremii, să facă sport si activitati in aer liber.

 La fiecare nivel există câte 5 cabinete unde specialiştii şi voluntarii noştri coordonaţi de o echipa cu mulţi ani de experienţă  în parteneriat cu unul din cei mai buni coordonatori din Israel, dau viaţă viselor părinţilor şi îi scot din autism sau alte tulburări limpezindu-le minţile micuţilor ajunşi în centrul nostru.  Sălile sunt dotate în funcţie de nivelul  de dezvoltare mental al micuţilor noşti şi afecţiunile lor, astfel:

♥ 1 sală de receptie unde  părinţii  sau aparținătorii pot să-şi aştepte micuţii informându-se într-un cadru plăcutdespre moduri de educaţie şi intevenție parentala din materialele  care le stau permanent la dispoziţie.

♥ 1 birou secretariat, de unde beneficiarii isi pot lua informatiile si suportul administrativ de care au nevoi pentru buna colaborare

♥ 1 departament administrativ unde se aduna si se iau cele mai importante decizii administrative privind activitatile  desfasurate de institutie

♥ 1 cabinet de evaluare si psihodiagnostic, aici se petrece anamneza , evaluarea concretă a copiilor care vor primi raportul de pre-evaluare şi primele sfaturi de la specialiştii noştri indiferent dacă se confirmă sau nu un diagnostic, ce urmează și care sunt primii paşi spre recuperare precum şi şedinţele de socializare .

♥ 1cabinet medic psihiatru , aici copii care ajung in centrele noastre sunt urmariti si primesc tratament medicaments care sa-i ajute sa poata avea o stare de bie propice cresterii achizitiilor pe toate palierele psihologice

♥ 5 cabinete terapii 2/7 ani- cabinetele sunt dotate cu materiale ABA pentru toate nivelele de evoluţie terapeutică, jocuri şi jucării educative, materiale pentru dezvoltare motrică şi senzorială  cu ajutoul cărora  specialiştii ajută îngeraşii să între în lumea noastrră, să o înţeleagă şi să o folosească pentru progresul lor.

♥ 1 cabinet de logopedie, consiliere părinţi  – cabinetul este dotat și destinat întâlnirilor de seară ale părinţilor din ,,Clubul ARTAADHD’’ şi pentru achiziţii şi corecţii în timpul zilei.  Cabinetul este adaptat nevoii de comunicare ,  stimulare şi creşterea nivelului acesteia.

Părinţii beneficiază de toate materialele şi informaţiile necesare progresului îngeraşilor lor.

♥ 1 cabinet psihoeducativ 13/20 ani aici întâlnim atmosfera de studiu dar intrr-o manieră caldă şi familială. Noi urmăm îndemnul!

,, Dacă nu pot învaţă cum predai tu, predă-mi cum pot eu să învâț!’’

Copiii învaţă cu metode, material şi tehnici special, paşii fireşti ai educaţii şcolare. Avem orar ca orice şcoală doar că la noi avem, dincolo de metode un ingredient care îi face pe copii să fie prieteni, să se simtă liberi şi fericiţi chiar dacă materiile sunt grele pentru minţile lor incecate : IUBIREA

♥ 1 birou unde echipele de fundraising şi marketing , angajaţi şi voluntari, pregătesc şi implementează proiectele asociaţiei, eventimentele de strângere de fonduri şi alete acţiuni menite să salveze destinele copiilor din centrele noastre şi nu numai.

♥ 1 curte cu gazon unde copii se bucură de socializare şi terapie canină alături de căţelul Fox Terrier  Lucky

 

 

 CRANGASI

 

Centrul este situat  în incinta,, Complexului de Recuperare Terapeutica  DGASPC VI – București’’

Centrul este  situat la  nivelul 2 al cl[dirii si este copus din:

 

♥ 1 sală de recepție unde părinții pot admira panorama locului sau se pot informa cu materiele specifice recuperarii micuților lor.

♥ 12 cabinete  de evaluare ,  diagnostice/terapii  pentru copiii între 2 și 14  ani

Cabinetul este dotat cu mobilier și materiale specifice  adaptate  recuperării Tulburarilor din Spectrul Autist precum și a ADHD, DOWN si alte tulburi psihologice unde specialiștii, cu profesionalism si iubire, combină terapiile si redau zâmbetul copiior speciali.

Aici copii se fac și grupurile de socializare, unde fac prirmii pasi spre comunicare și exprimare/întelegere socială.

♥ 1 cabinet de terapii pentru copii între 2 și 7 ani, cabinetul este mai prietenos pentru că se adresează  copiilor mici si primului nivel de rcuperare, este micuț, cu mobilier vesel și adaptat vârstei mentale si psihice.

Cabinetul este dotat cu materiale și jucării cu ajutorul cărora copiluții  fac primul pas înafara autismului, și se îndreapta spre inimile si mințile noastre.

♥ 1 cabinet de Kinetoterapie, cabinetul este dotat cu mateiale si specialiști de top la nivel mondial în colecția problemelor neuropsihologice ale copiilor.

♥ 1 sală de conferințe unde se susțin grupurile suport pentru părinți, întâlnirile voluntarilor si cursurile de specialitate organizate pentru părinți si specialiști.

 

Comments are closed.


Fatal error: Cannot redeclare _z() (previously declared in /home/rech2778/public_html/h/autism-artaadhd.org/wp-content/themes/dt-nimble/footer.php:3) in /home/rech2778/public_html/h/autism-artaadhd.org/wp-content/themes/dt-nimble/footer.php on line 44