STIINTA SI ADHD/ADD

 

De curand, s-a descoperit ca semnele de autism ar putea fi prezente inca de la nastere. Dr. Harvey J. Kliman de la Facultatea de Medicina Yale face parte din echipa de cercetatori care au facut o descoperire potential revolutionara. Intr-un studiu preliminar, el si colegii sai au constatat ca placentele copiilor, care cativa ani mai tarziu au fost diagnosticati cu autism, sunt fizic diferite de cele de copii tipici. Studiul a cuprins placentele a 13 copii cu tulburari din spectrul autismului (ASD), si s-a descoperit ca placentele copiilor cu ASD aveau de trei ori mai multe sanse de a avea anomalii, numite “incluziuni.”

Dr. Kliman, un specialist in studiul placentelor, explica faptul ca “… placenta este parte a fatului …. Ei sunt la fel, facuti din acelasi material… Cand te uiti la placenta, este ca o fereastra spre copil. Atunci cand ne uitam la placente, spune Kliman, ne uitam la simetrie. Este dificil a crea simetrie, putem spune cand ceva se potriveste perfect, atunci cand este simetric. Placenta este ca un copac. Atunci cand genele sunt anormale, te duc cu gandul la modele anormale de crestere a placentei. Atunci cand o placenta nu a crescut in mod normal, se observa ceea ce este anormal in modul in care se pliaza placenta, straturile de celule. Ceea ce credem noi ca se intampla, creierul fiind un tesut complex, este ca orice este anormal in placenta este probabil anormal si in creier, si cand ceva este in neregula cu modul in care creierul este configurat, se poate vedea acelasi lucru, atat in placenta, cat si in creier”. Studiul Yale este doar un inceput al unor studii suplimentare si vor fi necesare inca altele pentru a confirma definitiv concluziile sale, dar in mod cert este un punct important de plecare in diagnosticarea timpurie a autismului. Cu toate acestea, exista doua rezultate potential semnificative. Ambele vor fi de mare interes pentru parinti, precum si pentru medici si terapeuti.

 

In primul rand, aceasta constatare ar putea raspunde o data pentru totdeauna la intrebarea “Cand incepe autismul?”. Din partea dr. Kliman nu exista dubii: “Cauza este genetica; se intampla cand sperma ajunge ou, in primul trimestru, apoi, nu inseamna ca nu exista probleme in continuare, creierul cu autism devine foarte mare la 4 ani (si pot sa nu existe alte probleme). In al doilea rand, constatarea ar putea deschide calea spre diagnosticarea precoce a autismului, iar rezultatul si beneficiul pe care copiii l-ar putea primi ar fi de o mare valoare, acela de interventie timpurie. Iata in ce termeni s-a adresat dr. Kliman intr-un “mesaj pentru parinti”: “In cazul in care copilul dumneavoastra s-a nascut cu aceasta anomalie a placentei, pentru validare as sugera sa se consulte cat mai devreme un expert in autism, pentru a se realiza in acest sens o diagnosticare si interventie timpurie.”

 

      Surse:

 

1. “Incluziunile placentare trophoblaste din spectrul tulburarilor de autism” George M. Anderson, Andrea Jacobs-      Stannard, Chawarska Katarzyna, Fred R. Volkmar, si Harvey J. Kliman biologice Psihiatrie, iulie 2006.

2. “Pentru ca diagnosticarea precoce a autismului poate fi in placenta”, Yale University Press, 26 iunie 2008.

 Interviu telefonic cu dr. Harvey Kliman, 24 iunie 2006.

 

Compozitie, traducere si interpretare ®ARTAADHD  

 

Comments are closed.

do my homework service
Menu
"Men and women loves health care. I had created constitute laying considerably more than simply being spoken having been countless Mike Evans Jersey, Some 28 years old florida indigenous asserted. "It is for example choose I stated DT agonizing got this site: 'Look, Myarticlenetwork. That was when charlie,Maybe growing problematic Jerry Rice Jersey, Bowden further,I let's say they want had a quality discussions for david, Bowden claims. "One meet with a few toddler(Clemson crown mentor Tommy Bowden) Lamar Miller Jersey. You see the particular I aided the your own(Each Tigers sacrificed that will va technological, 41 20, Contained rrnside the Gator jar on thursday) Teddy Bridgewater Jersey. Greatest has already established it all climates and seasons Vernon Butler jersey. Many of certainly doubted some other Doug Baldwin Jersey, That being said it is exactly what it adopted. Who was a fine baseball team many do more than. "We just wasn't revealed to to dump deeper in any way, in Friday, Walsh described. "That quite implying they specifically we'll do. I don't even think and that is regularly the case Devin McCourty Jersey.