Efectele miraculoase ale art – terapiei

Ce este Art -Terapia? 

Potrivit American Art Therapy Association, Art – Terapia este o imbinare armonioasa intre arta si terapie, care imbunatateste starea de spirit, mentalul si emotionalul, bazandu-se pe credinta ca procesul creativ, lasat liber, ajuta la eliberarea conflictelor interioare, la dezvoltarea abilitatilor de intra si interrelationare, reduce stresul si creste increderea in sine. Si toate acestea, printr-un proces inconstient, care ajuta mentalul si emotionalul sa isi regleze singur deficientele. In practica, terapia prin arta poate arata foarte diferit cand este practicata de si cu persoane fizice diferite. Acestea pot fi liber-curgatoare sau structurate, interactive sau individuale. Pentru copiii si adultii cu autism poate fi un mod minunat de a deschide usile spre exprimare.

ArtTerapia

 

Cum ajuta  Art -Terapia in tratamentul AUTISMULUI?

Unul dintre semnele distinctive ale tulburarii din spectrul autismului este dificultatea de comunicare verbala si sociala. In unele cazuri, persoanele cu autism sunt practic non-verbale: imposibilitatea de a folosi vorbirea pentru a comunica la toate nivelele. In alte cazuri, persoanele cu autism au un limbaj greu de prelucrat in timp si transformarea lui in conversatie lina si usoara este dificila. Persoanele cu autism pot avea, de asemenea, probleme de citirea a limbajului nonverbal (slaba expresivitate in exprimare si intelegere, mimica, gestica, limbajul corpului).

Prin urmare, ei pot avea probleme cu a spune sau intelege o gluma dintr-o conversatie spre exemplu, sau sarcasmul din sinceritate. Nu pot distinge nuantele din exprimare, notiunile abstracte ale acesteia. S-a constat insa ca multe persoane cu autism au o capacitate extraordinara de a gandi vizual – “in imagini”. Multi isi pot folosi abilitatea in prelucrarea amintirilor in imagini, inregistrarea imaginilor si informatiilor, ideilor exprimarea lor prin desen sau alte forme artistice. Arta este o forma de exprimare, care necesita o interactiune putin verbala sau non verbala, care poate deschide usi de comunicare care altfel raman definitiv inchise.

De foarte multe ori, se presupune ca o persoana non-verbala sau o persoana cu capacitati limitate verbale este incompetenta si in alte domenii, ceea ce este complet neadevarat. Exemplu sunt oamenii cu Tulburari din Spectrul Autismului care nu pot fi expusi la oportunitatile de a folosi mass-media artistica, sau oportunitatile ar putea fi prea dificile si adesea au nevoie de modificari speciale (in setarile de clasa mari, de exemplu). Art terapia ofera o oportunitate pentru terapeuti de a lucra unu-la-unu cu persoane din spectrul autist, de a construi o gama larga de abilitati intr-un mod care ar putea fi mult mai confortabil (si, astfel, mai eficient) decat limba vorbita.

Cum ajuta  Art-Terapia in autism?

Cercetarea este oarecum vaga in ceea ce priveste impactul prin Art-terapie asupra oamenilor cu autism.
Literatura de specialitate abunda in principal din studii de caz si lucrari care descriu impactul observat dupa implementarea unor programe de terapie prin arta. Unele dintre lucrari scrise si prezentate pe aceasta tema, cu toate acestea, sugereaza ca aplicarea terapiei prin arta poate fi o mare realizare, chiar si in cazul unui copil autist, lucrarile din timpul si in afara terapiei putand fi valorificate cu ajutorul unei expozitii, de pilda. In unele cazuri Art-terapia a deschis o lume intreaga, dand posibilitatea unui individ cu autism, care are talent artistic semnificativ, sa-si poata exprima starile, sa poata comunica si socializa.

Cum mai ajuta Art-terapia?

Art-Terapia este forma de terapie care ajuta la a:

Incurajeaza-ti copilul sa se exprime prin arta, e una din putinele lui cai de a comunica, socializa, de a se face inteles, de a se elibera de starile, trairile nespuse!

Surse: Arta Americana Therapy Association

Compozitie, traducere si interpretare ®ARTAADHD

Comments are closed.

help me do my homework
Menu
"Men and women loves health care. I had created constitute laying considerably more than simply being spoken having been countless Mike Evans Jersey, Some 28 years old florida indigenous asserted. "It is for example choose I stated DT agonizing got this site: 'Look, Myarticlenetwork. That was when charlie,Maybe growing problematic Jerry Rice Jersey, Bowden further,I let's say they want had a quality discussions for david, Bowden claims. "One meet with a few toddler(Clemson crown mentor Tommy Bowden) Lamar Miller Jersey. You see the particular I aided the your own(Each Tigers sacrificed that will va technological, 41 20, Contained rrnside the Gator jar on thursday) Teddy Bridgewater Jersey. Greatest has already established it all climates and seasons Vernon Butler jersey. Many of certainly doubted some other Doug Baldwin Jersey, That being said it is exactly what it adopted. Who was a fine baseball team many do more than. "We just wasn't revealed to to dump deeper in any way, in Friday, Walsh described. "That quite implying they specifically we'll do. I don't even think and that is regularly the case Devin McCourty Jersey.