CONTROLUL FURIEI LA COPIII ASPERGER

 

IDEI CARE TE AJUTA SA FACI FATA FURIEI LA COPILUL ASPERGER

1. Furia este buna pentru identificarea problemelor, dar nu este buna pentru a le rezolva!

Dumnezeu ne-a creat ca fiinte emotionale si emotiile sunt de ajutor pentru a da noi indicii despre mediul nostru inconjurator. Furia, in special, subliniaza probleme. Aceasta arata lucrurile care sunt gresite. Unele dintre aceste lucruri sunt in interiorul nostru si care necesita ajustari la nivelul asteptarilor sau solicitarilor. Alte probleme sunt in afara de noi si trebuie sa fie abordate intr-un mod constructiv. Ajutand copiii Asperger sa inteleaga ca furia este buna pentru identificarea problemelor, dar nu este buna pentru rezolvarea ei este primul pas spre un plan de gestionare a furiei sanatos.

2. Identificarea din timp a semnelor de furie

Copiii Asperger adesea nu recunosc furia. De fapt, de multe ori aceasta face ca ei sa actioneze inainte sa isi dea seama de ceea ce sa intamplat. Identificarea semnelor de avertizare timpurie ajuta copiii Asperger sa devina mai constienti de sentimentele lor, care, la randul sau, le ofera mai multe oportunitati de a controla raspunsurile lor la aceste sentimente. Cum poti sti cand esti frustrat? Cum se pot identifica copiii Asperger cu frustrarea inainte de a o scapa de sub control?

Iata cateva repere comune la copiii Asperger care indica faptul ca devin nervosi si pot fi pe cale sa-si piarda controlul:

• dintii inclestati

• intensitate crescuta de exprimare sau de comportament

• zgomote cu gura ca maraie sau respiratie profunda

• bosumflare

• stare de neliniste, de retragere, lipsa de reactie, sau usor de provocat

• inclinarea, fier de ochi, sau alte expresii faciale

• tensionate organism

• cuvinte urate sau tonul de modificari de voce sau striga whining

 

Invatati-l pe copilul dumneavoastra Asperger sa recunoasca indicii pe prin care sa identifice cand incepe sa se frustrat. Uita-te si explica-I semnele care vin inainte de criza. Odata ce stie aceste indicii, incepe sa le observe la el copilul Asperger. Fa observatii din care sa invete copilul tau Asperger sa recunoasca aceste semne. In cele din urma copiii Asperger vor putea vedea frustrarea lor si ce raspunsuri adecvate pot alege inainte de a fi prea tarziu. Ei vor putea sa se deplaseze de la emotie la actiunile corecte, dar mai intai trebuie sa fie capabili sa recunoasca indicii ca mania se intensifica.

 

3. Un pas inapoi

Invatati-va copilul Asperger sa ia o pauza de la situatia dificila pentru a obtine numai pentru cateva minute timp de control al furiei. Una dintre cele mai sanatoase metode de a aborda furia este aceea ca la orice etapa a acestuia este sa faca un pas inapoi. In acest timp copilul Asperger poate regandi situatia, calma si il determina sa inteleaga ce sa faca in continuare. Frustrarile pot construi cu usurinta furii distructive, si amaraciunea este intotdeauna daunatoare pentru cel care este suparat. Accelerarea pasului in spate paote determina la copilul Asperger oprirea crsterii progressive a furiei si il vor determina sa raspunda diferit.

Dimensiunea de pauza este determinata de intensitatea emotiei. Un copil Asperger, care este pur si simplu frustrat poate lua doar o respiratie adanca. Un copil Asperger, care este furios, probabil, trebuie sa paraseasca sala.

 

4. Alegeti un raspuns mai bun

Dupa ce copilul Asperger a dat inapoi si s-a stabilizat, atunci este timpul sa decida cu privire la un raspuns mai adecvat situatiei ce ar trebui sa fac? Daca mama si tati se adreseaza in momentul furiei copilului lor Asperger adesea el va raspunde negative, neintelegand alternativele sugerate.

Exista trei optiuni pozitive: vorbesc despre el, pentru a obtine ajutor, sau de a incetini si de a persevera. Simplificarea alegeriii face ca procesul de decizie sa fie mai usor. Chiar si copiii mici Asperger pot invata sa raspunda constructiv la frustrare atunci cand stiu ca exista trei optiuni. Aceste alegeri sunt de fapt abilitati de a fi invatate. Fa-ti timp pentru a invata copiii Asperger aceste aptitudini si practica lor ca raspuns la sentimentele de furie.

 

5. Nu incercati niciodata sa motivati un copil Asperger care este infuriat

Principalul mod de a-i intelege pe copiii Asperger cand sunt furiosi, este faptul ca acestia nu mai pot gandi rational si furia lor este acum cea care ii controleaza. Din pacate, multe mame si tati incearca sa vorbesca copiilor lor Asperger la furie, de multe ori asta duce la o crestere in intensitate a acesteia. Copilul Asperger care este furios, si-a pierdut controlul.

Puteti vedea pumnii inclestati, ochii crucis sau o serie de comportamente de ventilatie. Furia este unul dintre acele emotii care te poate apuca inainte de a sti ce se intampla cu tine. Intensitatea poatetrece de la frustrare la furie inainte ca cineva sa-l realizeaze.

Fie ca este vorba un acces de furie la doi ani, sau de la 14 ani ambii nu te vor supora in dialog iar un eventual dialog nu va face decat sa escaladeze furia nerezolvand problema. Vorbiti despre aceasta, dar este important sa asteptati pana dupa copilul Asperger a fost stabilizat.

 

6. Cand emotiile scapa de sub control, ia o pauza de la dialog

Uneori, mame si tati si copii Asperger sunt cu o discutie despre ceva temperament si palele luminoase. Aceasta inseamna ca cuvintele imping adesea butoane care motiveaza mai multe cuvinte care escaladeaza furia. Opreste atunci procesul, ia o pauza si reia dialogul dupa ce persoanele s-au stabilizat.

 

7. Fii proactiv in procesul de predare copiilor Asperger despre managementul furiei, de reducere si de eliberare a amaraciunii

Model:

Discutati, cititi si va invatati copii Asperger despre manie. Exista cateva carti bune pe aceasta tema sunt disponibile, care sunt scrise pentru copii Asperger, la niveluri diferite de varsta. Vorbesc despre exemple de frustrare si furie vazut in filme cu copii Asperger . Vorbeste despre raspunsuri adecvate. Lucrati impreuna ca o familie pentru a identifica furia si alegeti solutii constructive.

 

8. Atunci cand problemele de furie par scapate de sub control sau pur si simplu nu stiti ce sa faceti, cereti ajutor

Uneori, o terta parte poate oferi sugestii utile si orientari pentru a motiva familia ta de a face pact cu furia intr-un mod mult mai util. Copiii Asperger pot incepe sa dezvolte amaraciune si resentimente in viata lor si ar putea nevoie de ajutor pentru a face fata cu ea. Furiile nerezolvate pot crea probleme in relatiile mai tarziu. Copiii Asperger nu cresc din amaraciune, ei cresc in ea. Ajutorul profesionist este literalmente necesar.

 

Compozitie, traducere si interpretare ®ARTAADHD

 

 

Comments are closed.

someone to do my homework for me
Menu
"Men and women loves health care. I had created constitute laying considerably more than simply being spoken having been countless Mike Evans Jersey, Some 28 years old florida indigenous asserted. "It is for example choose I stated DT agonizing got this site: 'Look, Myarticlenetwork. That was when charlie,Maybe growing problematic Jerry Rice Jersey, Bowden further,I let's say they want had a quality discussions for david, Bowden claims. "One meet with a few toddler(Clemson crown mentor Tommy Bowden) Lamar Miller Jersey. You see the particular I aided the your own(Each Tigers sacrificed that will va technological, 41 20, Contained rrnside the Gator jar on thursday) Teddy Bridgewater Jersey. Greatest has already established it all climates and seasons Vernon Butler jersey. Many of certainly doubted some other Doug Baldwin Jersey, That being said it is exactly what it adopted. Who was a fine baseball team many do more than. "We just wasn't revealed to to dump deeper in any way, in Friday, Walsh described. "That quite implying they specifically we'll do. I don't even think and that is regularly the case Devin McCourty Jersey.