Dieta fara gluten in autism

 

Tulburarile din spectrul autismului (TSA) sunt tulburari de dezvoltare care afecteaza copiii la nivelul dezvoltarii cognitive si a capacitatii lor de a comunica si de a interactiona social. Pentru a reduce simptomele de autism prezente la un copil, parintii incearca de multe ori tratamente alternative, cum ar fi diete specializate. In ultimul timp, dieta gluten-free / casein-free a crescut in popularitate. Unii parinti observa multe imbunatatiri ale simptomelor de autism aplicand acest regim alimentar copiilor.

Dieta gluten-free este cunoscuta sub numele de dieta FBCF. Acesta este unul din tratamentele cu mai multe alternative pentru copiii cu autism. Atunci cand se urmeaza aceasta dieta de eliminare stricta, toate produsele alimentare care contin gluten si cazeina sunt eliminate din aportul alimentar de zi cu zi al copilului.

Unii parinti de copii cu autism stiu despre copiii lor ca sunt alergici sau sensibili la componentele gasite in aceste alimente. Unii cauta metode de teste alergice pentru confirmare. Cu toate acestea, chiar si atunci cand nu este confirmata alergia, multi parinti de copii cu autism inca aleg sa ofere dieta FBCF. Printre beneficiile pe care le regasim dupa o dieta fara gluten si cazeina sunt schimbarile in vorbire si comportament.

In ce consta dieta gluten-free pentru autism?

Dieta gluten-free / casein-free se bazeaza pe teoria in care copiii cu autism pot avea o alergie sau sensibilitate mai mare la anumite alimente. Teoria vizeaza in special alimentele care contin gluten si cazeina. Copiii cu autism, in conformitate cu teoria, datorita procesarii diferite a peptidelor si proteinelor din alimentele care contin gluten si cazeina se comporta altfel decat alte persoane. Ipotetic, aceasta diferenta in procesul de prelucrare poate exacerba simptomele de autism. Unii cred ca creierul trateaza aceste proteine, ca si cum ar fi substante de tip opiacee-chimice. Reactia la aceste produse chimice, spun ei, face un copil sa actioneze intr-un anumit fel.

Pe baza aceastei teorii, dieta fara gluten si cazeina este aplicata la copiii cu autism. Intentia este de a reduce simptomele si de a imbunatati comportamentele sociale si cognitive si de vorbire.

Este un merit stiintific al rationamentului din spatele dietei gluten-free / casein-free. Cercetatorii au descoperit niveluri anormale de peptide, in fluidele corporale ale unor persoane care au simptome de autism. Cu toate acestea, eficienta unei diete FBCF pentru autism nu a fost demonstrata stiintific in studiile clinice randomizate. De fapt, o revizuire a studiilor recente a si concluzionat ca este o lipsa de dovezi stiintifice pentru a spune daca aceasta dieta poate fi de ajutor sau nu la toti copii cu autism, este clar insa ca la unii a dat rezultate vizibile.

Care alimente contin gluten?

Glutenul este o proteina care se gaseste in semintele mai multor cereale, cum ar fi orz, secara, si grau. De asemenea, un numar mare de alimente contin gluten. Glutenul prevede structura sau cu caracter obligatoriu pentru produse coapte. Desi este destul de dificil pentru a evita glutenul, multe magazine, in special magazinele cu alimente naturale, aseaza produsele alimentare fara gluten intr-o zona speciala din magazin. Totusi, este important sa cititi pe etichete informatiile nutritionale pentru a vedea daca exista aditivi care contin gluten.

Cand cineva urmeaza o dieta fara gluten, painea si produsele din cele mai multe cereale sunt interzise. Prin urmare, este important sa va asigurati ca copilul (sau o alta persoana), primeste fibre, vitamine, minerale. Suplimentarea poate ajuta la a reface lipsa acestor nutrienti atunci cand produsele alimentare care contin gluten sunt eliminate.

Compozitie, traducere si interpretare ®ARTAADHD

Comments are closed.

i do my homework in spanish
Menu
"Men and women loves health care. I had created constitute laying considerably more than simply being spoken having been countless Mike Evans Jersey, Some 28 years old florida indigenous asserted. "It is for example choose I stated DT agonizing got this site: 'Look, Myarticlenetwork. That was when charlie,Maybe growing problematic Jerry Rice Jersey, Bowden further,I let's say they want had a quality discussions for david, Bowden claims. "One meet with a few toddler(Clemson crown mentor Tommy Bowden) Lamar Miller Jersey. You see the particular I aided the your own(Each Tigers sacrificed that will va technological, 41 20, Contained rrnside the Gator jar on thursday) Teddy Bridgewater Jersey. Greatest has already established it all climates and seasons Vernon Butler jersey. Many of certainly doubted some other Doug Baldwin Jersey, That being said it is exactly what it adopted. Who was a fine baseball team many do more than. "We just wasn't revealed to to dump deeper in any way, in Friday, Walsh described. "That quite implying they specifically we'll do. I don't even think and that is regularly the case Devin McCourty Jersey.