TERAPIA PRIN INOT LA COPIII CU AUTISM

Toti copiii cu autism sunt unici si au propriile lor puncte forte si puncte slabe. Ei toti au un anumit grad de dificultate ale abilitatilor sociale, de comunicare, si comportamentale. Multi pot avea de asemenea, probleme de focalizare, dificultati de coordonare a miscarilor, puncte slabe ale abilitatilor motorii fine, lipsa de informare, de siguranta, precum si ore de somn neregulate. Orice tip de miscare in aer liber ajuta copiii in aproape toate domeniile mentionate si uneori poate fi un tratament terapeutic excelent pentru copiii cu tulburari din spectrul autist. Folosirea miscarii in aer liber ca instrument terapeutic poate ajuta la:

 

1) Imbunatatirea focalizarii:

Copiii cu autism sunt usor de distras, de multe ori exista stimuli prea multi pentru a-i procesa la un moment dat, ceea ce face dificila pentru ei concentrarea. Miscarea in aer liber le permite sa-si consume energia si sa se concentreze pe sarcina, distrandu-se in acelasi timp. La piscine de exemplu, exista distrageri minime, copiii se lasa un pic mai relaxati si nu mai sunt atat de hiperactivi.

2) Dobandirea competentelor  de securitate:

Multi copii cu autism nu au abilitati de siguranta si sunt adesea  impulsivi.  Este important sa invatam masurile de siguranta in apa si sa dezvoltam competentele lor de inot. Acestea sunt abilitati importante in viata, pentru ca acesti copii au nevoie pentru a se pastra ei insisi in conditii de siguranta. Ca parinte, acest lucru este foarte important, pentru ca in mod cert va faceti griji cu privire la siguranta lui.

3) Influenta asupra abilitatilor  motorii:

Piscina ajuta la dezvoltarea abilitatilor motorii la copiii cu autism. Dezvoltarea abilitatilor motorii prin imbunatatirea abilitatilor de inot le ofera un control mai bun al organelor lor.

 4) Cresterea increderii:

Copiii cu autism lupta pentru a se integra sau a intelege anumite domenii, astfel incat este extrem de important pentru a-i ajuta sa gaseasca ceva ce le place sa faca si acest lucru sa le si faca bine. Concentrandu-se pe punctele forte in curs de dezvoltare, inotul vine in sprijinul cresterii increderii lor. Chiar daca in aer liber le  vine mai  usor, copiii vor avea incredere, cu fiecare obiectiv mic care este atins, le va creste incredera in sine si vor putea astfel sa exploreze mai usor lumea care-i inconjoara. Mergi cu copilul tau la inot si vei vedea ce mult ii place si cum ii stimuleaza cresterea increderii in sine si merge mai departe si mai departe….

5) Ajuta la un  somn mai bun:

Miscarea in aer este un mod minunat de a cheltui energia in timpul zilei. Aceasta poate ajuta copiii sa adoarma mai usor pe timp de noapte, si poate chiar creste calitatea somnului, prin reducerea  momentelor de trezire agitate. Pe un grup de copii autisti care au fost implicati intr-un studiu la un colegiu in care ei au masurat cat aer afecteaza obiceiurile de somn la copii cu autism, s-a observat ca seara copiii care au inotat au adormit fara ajutor si au avut un somn linistit si profund.

6) Comportamente:

Inotul este la fel de bun pentru corp cat si pentru minte. Cu ajutorul inotului se poate imbunatati concentrarea, reduce compotamentul agitat, reduce comportamentele de auto-stimulare, si chiar ajuta la modificarea calitatii somnului.  Acest lucru poate ajuta la reducerea comportamentelor dificile la copiii cu autism. Realist, nici un lucru nu va rezolva problemele de comportament ale copilului, dar aerul si miscarea pot ajuta intr-o anumita masura si  acest lucru este si o activitate constructiva buna pentru a umple timpul copilului.

7) Abilitatile  sociale:

Copilul cu autism, in general, nu poate avea un timp placut  participand la sporturi organizate, cum ar fi fotbal sau baschet.  Aceasta deoarece exista foarte multe reguli si decizii rapide pe care un copil special nu le poate realiza el insusi cu usurinta. Inotul este ideal pentru copiii cu autism, este mai mult individual, oferind la fel de multe  beneficii sociale.

Daca sunteti interesat de utilizarea sa ca o terapie, puteti gasi un program special de inot pentru copilul dumneavoastra. Este necesar sa gasiti un instructor special sa ia lectii de inot, sau puteti ramane si d-vs in preajma, incurajandu-l sa inoate. Indiferent de stilul pe care il alegeti, exista beneficii enorme dupa ceva vreme.  Asigurati-va ca face exercitii de inot pentru cel putin o jumatate de ora la un moment dat, si se concentreaza pe invatarea de noi competente, precum si jocuri distractive in apa. S-a constatat ca piscinele interioare au mai putini factori care sa-i distraga si atunci este mai simplu si pentru ei si pentru d-vs. Efectul maxim se observa daca duceti copiii sa inoate de cateva ori pe saptamana.

Decizie inteleapta si scufundare placuta!

Compozitie, traducere si interpretare ®ARTAADHD

Comments are closed.

pay someone to do my homework online
Menu
"Men and women loves health care. I had created constitute laying considerably more than simply being spoken having been countless Mike Evans Jersey, Some 28 years old florida indigenous asserted. "It is for example choose I stated DT agonizing got this site: 'Look, Myarticlenetwork. That was when charlie,Maybe growing problematic Jerry Rice Jersey, Bowden further,I let's say they want had a quality discussions for david, Bowden claims. "One meet with a few toddler(Clemson crown mentor Tommy Bowden) Lamar Miller Jersey. You see the particular I aided the your own(Each Tigers sacrificed that will va technological, 41 20, Contained rrnside the Gator jar on thursday) Teddy Bridgewater Jersey. Greatest has already established it all climates and seasons Vernon Butler jersey. Many of certainly doubted some other Doug Baldwin Jersey, That being said it is exactly what it adopted. Who was a fine baseball team many do more than. "We just wasn't revealed to to dump deeper in any way, in Friday, Walsh described. "That quite implying they specifically we'll do. I don't even think and that is regularly the case Devin McCourty Jersey.