Povestea meaSara

                    În urmă cu 6 ani părinţii mei tineri şi frumoşi aşteptau venirea mea pe lume ca pe un cadou scump de la viaţă. Îmi pregăteau camera ca eu să mă simt ca o mică prinţesă când voi veni. Tatăl îi mângâia burtică mamei dorindu-şi să semăn cu el. Eram primul lor copil. Şi, după lungi aşteptări am venit pe lume, dar imediat ce m-au văzut bucuria lor s-a risipit.

                  Nu numai că nu semănam cu nici unul din ei dar…aveam o faţă specială. Fetiţa din visele lor se risipise şi i-am luat locul EU, cu chipul meu perfect rotund şi ochii mici, mici. Eram fetiţă DOWN. Mami şi tati mă îngrijeau deşi răniţi cu toată dragostea. Dar eu nu stiam ce fac şi mai ales de ce fac asta. De ce mă pupă, de ce şi rad/plâng, de ce îmi spun SARA, ce de ce tot repetă asta.

                  Mie îmi era tot timpul foarte rău, în pieptul meu micuţ parcă zăcea o piatră şi nu-mi dădea voie să respir. Eram fericita când îi atingeam sau vedeam şi simţeam nevoia să plâng şi să mă tăvălesc atunci când incercau să se despartă de mine, dar lacrimile mă înecau şi nu mai puteam să respir, mă învineţeam. În scurt timp nu mai puteam respiră, inima mea înceta să mai bată şi m-au dus într-un loc unde o mână de oameni minunati m-au operat pe inimă. Aveam doar 8 luni când eu, SARA cum îmi spuneau părinţii mei , aveam o mică bubiţă în piept dar măcar acum puteam respiră. Apoi am început să mă plimb, tata mă ducea dimineaţă unde erau mulţi copii deşi mie nu-mi plăceau copiii, eu suportam doar adulţii şi jocul cu propriile-mi degete, să le încleştez îmi era deajuns. Am aflat mai apoi că sunt asa este pentru că am și ADHD.

 

                  Într-o zi mama m-a strâns în braţe foarte strâns, am încercat să o zgârii dar am dat pe faţă ei de plânset, îmi spunea că am rămas singure, că tati nu mai e lângă noi, a dispărut. Eu nu înţelegem ce este să dispari, şi mai ales de ce tata, de ce e plânset pe faţă mamei. Brusc toată lumea care mă striga SARA dispăruse, toţi mă strigau Down, pentru că nu mai era tata. Tatăl meu n-a mai apărut în ultima vreme ca şi cum a dispărut. Singura care îmi spune SARA si nu DOWN mă udă mereu cu apă care curge din ochii ei dar asta nu mă poate ajută. Aş vrea să pot întelege şi eu că astea sunt lacrimi şi de ce ea plânge. Astăzi sunt aici să-ţi spun că ŞI TU MĂ POŢI AJUTĂ să înţeleg asta şi SĂ DUC ŞI EU O VIAŢĂ NORMALĂ!

                       SARA este un alt caz social pentu care ASOCIAŢIA ROMÂNĂ DE TERAPII ÎN AUTISM ŞI ADHD lupta spre recuperare şi incluziune socială. De luni de zile luptăm să ajutăm familia să depăşească momentul, ca SARA să lase dacă nu Down măcar AUTISMUL în urmă şi să ducă o viaţă normală. Luptăm să fie incadată în unul din centrele de recuperare terapeutică al asociaţiei în care să urmeze un program complet şi complex de terapii combinate: Terapie ABA, Ludoterapie, Logopedie, Artterapie, Grup de socializare, Achiziţii şi corecţii autoservire, Sara trebuie inclusă şi în regimul Special After School pentru că are şi probleme de nutriţie şi unui om simplu cum este mama Sarei, îi este aproape imposibil să o ajute. SARA are nevoie de un program complet şi complex în centru între 9:00-18:00.

       Iată și cum am ajuns să pornim această campanie, prin scrisoare tatălui, care este momentan încarcerat.

1221

 

De asemenea luptăm să poată beneficia şi de tabere gratuite precum şi diverse compensaţii materiale în bunuri. Cheltuielile lunare cu programele de terapii, medicamente, masă, transport, dormit şi mici recompense ajung la un cost lunar de aproximativ 6100 lei.

Funcţionăm ca ONG care se autofinanţează şi ,deşi o iubim cu toţii pe SARA nu putem singuri acoperi cheluielile şi riscăm luna de luna la întocmirea bugetului să fim forţaţi să-i amânăm orele ei de terapie spre o viaţă normală, iar odată cu acestea şi şansele unui prezent şi unui viitor dacă nu normal , cât mai aproape de normalitate.

Vino alături de noi să ne salvăm viitorul!

Dacă îţi pasă ŞI TU O POŢI AJUTĂ PE SARA!

DONEAZĂ ACUM ŞI VEI FI PATE DIN DESTINUL MEU!

Banca Transilvania

  • Cont Lei :

    RO80BTRL04301205346886XX

  • Cont Euro:

    RO29BTRL04304205346886XX

Unicredit Tiriac Bank

  • Cont Lei

    RO77BACX0000000874539000

 

  • TELEDON    Ajută cu un simplu apel telefonic, numere apelabile doar din rețelele fixe Romtelecom :

 

 

 

 

FĂ ȘI TU UN GEST PENTRU UN DESTIN !

                   

*Imaginea si povestea Sarei au fost facute publice conform contractului de reprezentare şi confidenţialitate semnat de ,,ASOCIAŢIA ROMÂNĂ DE TERAPII ÎN AUTISM ŞI ADHD’’ şi tutorele legal al Sarei.

Ca urmare a eforturilor noastre, Sara este acum tratata in Centru de Recuperare din Sectorul 3 incepand cu 7 Ianuarie 2014, iar fondurile stranse in cadrul evenimentului ,, Alearga pentru Viață ” au acoperit necesarul pentru 7 luni de terapie de recuperare.

 

One Response to “☛ Povestea Mea ♥”


Fatal error: Cannot redeclare _z() (previously declared in /home/rech2778/public_html/h/autism-artaadhd.org/wp-content/themes/dt-nimble/footer.php:3) in /home/rech2778/public_html/h/autism-artaadhd.org/wp-content/themes/dt-nimble/footer.php on line 44