ALEARGA PENTRU VIATA

14 decembrie

 

Evenimentul caritabil ALEARGA PENTRU VIATA, ajuns la cea de-a 5-a editie, a avut loc pe 14 decembrie 2013, in Sala de Atletism a Complexului Lia Manoliu si a reunit sub egida sa toti oamenii dornici sa alerge pentru sport si pentru o cauza umanitara.

Liga Studentilor Electronisti in colaborare cu Asociatia Romana de Terapii in Autism si ADHD,  organizatorii evenimentului, si-au propus sa ofere persoanelor din Bucuresti o zi in care pot imbina placerea pentru sport cu placerea de a darui o sansa la o viata normala Sarei. Sara este un alt caz social pentu care Asociatia Romana de Terapii in Autism si ADHD lupta spre recuperare si incluziune sociala. De luni de zile luptam sa ajutam familia sa depaseasca momentul, ca Sara sa lase daca nu sindromul Down, macar autismul in urma si sa duca o viata normala. Luptam sa fie incadrata intr-unul din centrele de recuperare terapeutica al asociatiei, in care sa urmeze un program complet si complex de terapii combinate. De asemenea, Sara trebuie  inclusa si in regimul Special After School pentru ca are si probleme de nutritive, iar unui om simplu cum este mama, ii este aproape imposibil sa se descurce. Avand in vedere situatia delicata a familiei, fetita nu a putut primi un tratament propice, care sa ii permita sa se dezvolte normal pana la varsta de 6 ani. Terapiile Sarei costa extrem de mult, 6100 de lei pe luna, o suma pe care parintii ei nu si-o pot permite.

Accesand www.aleargapentruviata.ro, puteti afla toate detaliile despre:

Va multumim tuturor celor care ati fost alaturi de noi, pentru a-i oferi Sarei o sansa la o viata normala! Datorita dumneavoastra, Sara este prezenta acum zilnic in Centrul nostru de recuperare din Sectorul 3, facand progrese zilnice spre autoservire !

 Povestea mea - Sara

In urma cu 6 ani parintii mei tineri si frumosi asteptau venirea mea pe lume ca pe un cadou scump de la viata. Imi pregateau camera ca eu sa ma simt ca o mica printesa cand voi veni. Tatal ii mangaia burtica mamei dorindu-si sa seman cu el. Eram primul lor copil. Si, dupa lungi asteptari, am venit pe lume, dar imediat ce m-au vazut bucuria lor s-a risipit.

Nu numai ca nu semanam cu nici unul din ei dar…aveam o fata speciala. Fetita din visele lor se risipise si i-am luat locul EU, cu chipul meu perfect rotund si ochii mici, mici. Eram fetita DOWN. Mami si tati ma ingrijeau, desi raniti, cu toata dragostea. Dar eu nu stiam ce fac si mai ales de ce fac asta. De ce ma pupa, de ce si rad si plang, de ce imi spun SARA, ce de ce tot repeta asta.

Mie imi era tot timpul foarte rau, in pieptul meu micut parca zacea o piatra si nu-mi dadea voie sa respir. Eram fericita cand ii atingeam sau vedeam si simteam nevoia sa plang si sa ma tavalesc atunci cand incercau sa se desparta de mine, dar lacrimile ma inecau si nu mai puteam sa respir, ma invineteam. In scurt timp nu mai puteam respira, inima mea inceta sa mai bata si m-au dus intr-un loc unde o mana de oameni minunati m-au operat pe inima. Aveam doar 8 luni cand eu, SARA cum imi spuneau parintii mei , aveam o mica bubita in piept dar macar acum puteam respira. Apoi am inceput sa ma plimb, tata ma ducea dimineata unde erau multi copii desi mie nu-mi placeau copiii, eu suportam doar adultii si jocul cu propriile-mi degete, sa le inclestez imi era deajuns. Am aflat mai apoi ca sunt asa pentru ca am si ADHD.

 

Intr-o zi, mama m-a strans in brate foarte strans, am incercat sa o zgarii dar am dat pe fata ei de planset, imi spunea ca am ramas singure, ca tati nu mai e langa noi, a disparut. Eu nu intelegem ce este sa dispari, si mai ales de ce tata, de ce e planset pe fata mamei. Brusc toata lumea care ma striga SARA disparuse, toti ma strigau Down, pentru ca nu mai era tata. Tatal meu n-a mai aparut in ultima vreme ca si cum a disparut. Singura care imi spune SARA si nu DOWN ma uda mereu cu apa care curge din ochii ei dar asta nu ma poate ajuta. As vrea sa pot intelege si eu ca astea sunt lacrimi si de ce ea plange. Astazi sunt aici sa-ti spun ca SI TU MA POTI AJUTA sa inteleg asta si SA DUC SI EU O VIATA NORMALA!

SARA este un alt caz social pentu care ASOCIATIA ROMANA DE TERAPII IN AUTISM SI ADHD lupta spre recuperare si incluziune sociala. De luni de zile luptam sa ajutam familia sa depaseasca momentul, ca SARA sa lase daca nu sindromul Down macar AUTISMUL in urma si sa duca o viata normala. Luptam sa fie incadrata intr-unul din centrele de recuperare terapeutica al asociatiei in care sa urmeze un program complet si complex de terapii combinate: Terapie ABA, Ludoterapie, Logopedie, Artterapie, Grup de socializare, Achizitii si corectii autoservire, Sara trebuie inclusa si in regimul Special After School pentru ca are si probleme de nutritie si unui om simplu, cum este mama Sarei, ii este aproape imposibil sa o ajute. SARA are nevoie de un program complet si complex in centru, intre 9:00-18:00.

Iata si cum am ajuns sa pornim aceasta campanie, prin scrisoarea tatalui, care este momentan incarcerat.

 

1221

 

De asemenea, luptam sa poata beneficia si de tabere gratuite precum si de diverse compensatii materiale in bunuri. Cheltuielile lunare cu programele de terapii, medicamente, masa, transport, dormit si mici recompense ajung la un cost lunar de aproximativ 6100 lei.

Functionam ca ONG care se autofinanteaza si, desi o iubim cu totii pe SARA, nu putem singuri acoperi cheluielile si riscam luna de luna la intocmirea bugetului sa fim fortati sa-i amanam orele ei de terapie spre o viata normala, iar odata cu acestea si sansele unui prezent si unui viitor daca nu normal, cat mai aproape de normalitate.

Vino alaturi de noi sa ne salvam viitorul!

Daca iti pasa, SI TU O POTI AJUTA PE SARA!

DONEAZĂ ACUM ŞI VEI FI PATE DIN DESTINUL MEU!

Banca Transilvania

Unicredit Tiriac Bank

 

 

 

 

 

FA SI TU UN GEST PENTRU UN DESTIN!

*Imaginea si povestea Sarei au fost facute publice conform contractului de reprezentare si confidentialitate semnat de ,,ASOCIATIA ROMANA DE TERAPII IN AUTISM ŞI ADHD’’ si tutorele legal al Sarei.

 

Comments are closed.

do my homework cheap
Menu
"Men and women loves health care. I had created constitute laying considerably more than simply being spoken having been countless Mike Evans Jersey, Some 28 years old florida indigenous asserted. "It is for example choose I stated DT agonizing got this site: 'Look, Myarticlenetwork. That was when charlie,Maybe growing problematic Jerry Rice Jersey, Bowden further,I let's say they want had a quality discussions for david, Bowden claims. "One meet with a few toddler(Clemson crown mentor Tommy Bowden) Lamar Miller Jersey. You see the particular I aided the your own(Each Tigers sacrificed that will va technological, 41 20, Contained rrnside the Gator jar on thursday) Teddy Bridgewater Jersey. Greatest has already established it all climates and seasons Vernon Butler jersey. Many of certainly doubted some other Doug Baldwin Jersey, That being said it is exactly what it adopted. Who was a fine baseball team many do more than. "We just wasn't revealed to to dump deeper in any way, in Friday, Walsh described. "That quite implying they specifically we'll do. I don't even think and that is regularly the case Devin McCourty Jersey.