EVALUARE  SI  DIAGNOSTIC 

 

EVALUARE

Diagnosticarea Tulburarilor din Spectrul Autismului (TSA) poate fi dificila, deoarece nu exista nici un test medical, ca un test de sange, pentru a diagnostica aceasta tulburare. Specialistii analizeaza comportamentul si dezvoltarea copilului, apoi pun un diagnostic.

TSA poate fi detectat uneori inainte de varsta de 18 luni. Pana la varsta de 2 ani, diagnosticarea facuta de catre un profesionist cu experienta poate fi considerata foarte benefica, el poate face diferenta adesea intre recuperarea sau nerecuperarea copilului. Cu toate acestea, multi copii nu primesc un diagnostic final pana la o varsta tarzie. Aceasta intarziere inseamna ca copiii cu TSA s-ar putea sa nu obtina ajutorul de care au nevoie pentru a atinge pragul normalitatii psihologice.

Diagnosticarea TSA in centrele ARTAADHD este facuta de o echipa (psiholog si psihiatru) si are doua etape:

  • Screening de dezvoltare
  • Evaluarea cuprinzatoare de diagnostic

Screeningul de dezvoltare

Screening-ul de dezvoltare este un test scurt care spune daca copiii au achizitionat asa cum ar trebui competentele de baza, raportate la varsta cronologica, iar in cazul in care se observa intarzieri, care sunt acestea. In timpul screening-ului de dezvoltare, specialistul intreaba parintele cu privire la evolutia copilului, vorbeste si se joaca cu copilul, pentru a vedea modul in care el invata, vorbeste, se comporta si se misca. O intarziere in oricare dintre aceste domenii ar putea fi un semn al unei probleme psihologice.

Toti copiii ar trebui sa fie testati pentru intarzieri de dezvoltare si deficiente psihologice intre varstele:

  •   9 / 18 luni
  • 24 / 30 luni
  • Screening-ul suplimentar ar putea fi necesar in cazul in care un copil prezinta un risc crescut de probleme de dezvoltare psihologica cauzate de o nastere prematura, greutate mica la nastere, sau din alte motive.

In plus, toti copiii ar trebui sa fie testati special pentru TSA intre varstele:

  • 18 / 24 luni
  • Screening-ul suplimentar ar putea fi necesar in cazul in care un copil are un risc crescut de TSA (de exemplu, are o sora, frate sau un alt membru al familiei cu TSA) sau in cazul in care exista comportamente  asociate cu TSA.

Aceasta evaluare este foarte importanta pentru specialistii care evalueaza competentele copiilor cu intarzieri de dezvoltare, dar mai ales pentru a monitoriza pe cei care au un risc mai mare de probleme de dezvoltare cauzate de o nastere prematura, greutate mica la nastere, sau care au un frate sau o sora cu TSA sau alte probleme.

In cazul in care medicul observa orice semn ale unei probleme, este nevoie de o evaluare de diagnostic cuprinzator.

Evaluare si diagnostic

Al doilea pas al diagnosticului este o evaluare cuprinzatoare. Aceasta revizuire aprofundata poate include analiza comportamentului si dezvoltarea copilului, precum si intervievarea parintilor, testarea genetica, testarea neurologica, si alte teste medicale.

In unele cazuri, medicul ar putea alege sa trimita copilul impreuna cu familia la un specialist pentru evaluare suplimentara si diagnostic. Specialistii care pot face acest tip de evaluare sunt:

  • Neurologii pediatri
  • Psihologii specializati in psihopatologia copilului si Psihiatrii pediatri

Daca medicul copilului dumneavoastra nu va recomanda, nu verifica in mod curent starea copilului dumneavoastra prin acest tip de test de depistare a unor disfunctionalitati de dezvoltare, pentru a va asigura sanatatea psihologica a copiluilui, apelati la un specialist ce poate face asta!

Comments are closed.

do my homework now
Menu
"Men and women loves health care. I had created constitute laying considerably more than simply being spoken having been countless Mike Evans Jersey, Some 28 years old florida indigenous asserted. "It is for example choose I stated DT agonizing got this site: 'Look, Myarticlenetwork. That was when charlie,Maybe growing problematic Jerry Rice Jersey, Bowden further,I let's say they want had a quality discussions for david, Bowden claims. "One meet with a few toddler(Clemson crown mentor Tommy Bowden) Lamar Miller Jersey. You see the particular I aided the your own(Each Tigers sacrificed that will va technological, 41 20, Contained rrnside the Gator jar on thursday) Teddy Bridgewater Jersey. Greatest has already established it all climates and seasons Vernon Butler jersey. Many of certainly doubted some other Doug Baldwin Jersey, That being said it is exactly what it adopted. Who was a fine baseball team many do more than. "We just wasn't revealed to to dump deeper in any way, in Friday, Walsh described. "That quite implying they specifically we'll do. I don't even think and that is regularly the case Devin McCourty Jersey.