Terapii si medicatie in SINDROMUL ASPERGER

 

Modalitati de comunicare si de formare a abilitatilor sociale

Copiii cu sindromul Asperger sunt capabili sa invete regulile nescrise ale socializarii si comunicarii. Ei le invata intr-o maniera explicita si pe de rost, la fel ca modul elevii sa invete limbi straine. Copiii cu sindromul Asperger pot invata, de asemenea, cum sa vorbeasca intr-un ritm mult mai natural, parasind registrul monoton al vorbirii, precum si modul de a interpreta  comunicarile, tehnici de comunicare, cum ar fi gesturi, contactul visuali, tonul vocii, umorul si sarcasmul.

 

Terapia cognitiv-comportamentala

Acest termen general, cuprinde mai multe tehnici care vizeaza reducerea comportamentelor problematice, cum ar fi intreruperea, obsesii, incetiniri sau accese de furie, precum si competente in curs de dezvoltare, cum ar fi recunoasterea sentimentelor si de a face fata anxietatii. Terapia cognitiv comportamentala, de obicei, se concentreaza pe formarea unui copil sa recunoasca o situatie problematica – cum ar fi un loc nou sau un eveniment cu o multime de cereri sociale – si apoi este selectata  o strategie specifica de invatare a modului in care poate face  fata situatiei.

 

Medicatie

Nu exista medicamente care trateaza in mod special sindromul Asperger.  Dar unele medicamente pot ameliora simptomele specifice – cum ar fi anxietatea, depresia sau hiperactivitate – care poate aparea in mai multe situatii la  copiii cu sindrom Asperger.  Exemplele includ:

Aripiprazol (Abilify) Acest medicament poate fi eficace pentru tratarea iritabilitate referitoare la sindromul Asperger.  Efectele adverse pot include cresterea in greutate si o crestere a nivelului de zahar din sange.

Guanfacine (INTUNIV) Acest medicament poate fi de ajutor pentru problemele de hiperactivitate si lipsa de concentrare la copii cu sindrom Asperger.  Efectele adverse pot include somnolenta, iritabilitate, dureri de cap, constipatie si Enurezisul.

Inhibitorii selectivi ai recaptarii serotoninei (SSRI). Medicamente, cum ar fi fluvoxamina (Luvox) poate fi utilizat pentru a trata depresia sau pentru a ajuta la comportamente repetitive de control.  Posibilele efecte adverse includ neliniste si agitatie.

Risperidona (Rispolept) Acest medicament poate fi prescris pentru agitatie si iritabilitate.  El  poate provoca tulburari de somn, un nas care curge si un apetit crescut.  Acest medicament a fost de asemenea asociat cu o crestere a nivelului de zahar din sange si de colesterol.

Olanzapina (Zyprexa). Olanzapina este uneori prescris pentru a reduce comportamente repetitive.  Reactii adverse posibile includ cresterea poftei de mancare, somnolenta, crestere in greutate, si de zahar din sange si cresterea nivelului de colesterol.

Naltrexona (Revia). Acest medicament, care este folosit uneori pentru a ajuta la alcoolici opri din sindromul de baut, poate ajuta la reducerea unora dintre comportamente repetitive asociate cu sindromul Asperger.  Cu toate acestea, utilizarea de doze mici de naltrexona – in doze mici de doi la patru mg pe zi – a devenit  favorite recent.  Dar, nu e nici o dovada bine ca astfel de doze mici au nici un efect asupra sindromul Asperger.

Medicina HOMEOPATA castiga  din ce in ce mai mult teren, tratand pacientul nu tulburarea si fara efectele adverse  ale medicinei  alopate. Elemente ca Hiperactivitatea, concentrarea, impulsivitatea sau anxietatea  sunt mult diminuate si fac viata unui Asperger mult mai usoara.

Compozitie, traducere si interpretare ®ARTAADHD

 

Comments are closed.


Fatal error: Cannot redeclare _z() (previously declared in /home/rech2778/public_html/h/autism-artaadhd.org/wp-content/themes/dt-nimble/footer.php:3) in /home/rech2778/public_html/h/autism-artaadhd.org/wp-content/themes/dt-nimble/footer.php on line 44